Pinnekjøtt av villsaulam - OPPSKRIFT-​

· 168 ord · ca. et minutt

Pinnekjøtt av villsaulam - OPPSKRIFT-

Her kan du kjøpe pinnekjøtt av villsaulam fra Solundmat

Vestlandets mest populære julemat er pinnekjøtt.

Salting, tørking og modning gir den unike smak til pinnekjøttet. Det er enkelt å servere fantastisk pinnekjøtt på julaften, men då må man være tålmoldig og ha gode råvarer.

Vanlig mengde pinnekjøtt å beregne: 400-500g pr person

Slik gjør du:

  1. Vann ut pinnekjøtt: Legg pinnekjøttet rikelig med fersk, kald vann i ca. 24-28 timer, du kan skifte vann 1 gang i utvanningen.
  2. Damp pinnekjøttet med lokk: Legg pinnekjøttpinner eller en metallrist i bunnen av en stor kjele. Fyll på vann til det er på høyde med riste/pinne. Legg pinnekjøttet på toppen og sett på lokk. Kokk opp og skru ned temperaturen. Fyll etter vann ved behov, pass på at det ikkje koker tørt! La kjøttet dampe i ca. 3 timar under lokk. Pinnekjøttet er ferdig når det løsner fra beina.
  3. Servering: Du kan servere pinnekjøttet med tradisjonelt tilbehør: nykokte poteter og kålrabistappe.

Pinnekjøtt villsaulamVillsau pinnekjøtt fra Solundmat
Villsau pinnekjøtt Fra Solundmat

Pinnekjøtt av villsaulam


GULL I NORDISK MESTERSKAP

· 74 ord · mindre enn et minutt

Solundmat oppnådde 20 av 20 mogelege poeng for sitt fenalår av Villsau frå Norskekysten i nordisk mesterskap i Mathandverk som vart arrangert i Åre i Sverige sist veke.

Det stod til soleklar GULL i sin klasse. Det vart konkurrert i 45 ulike matklassar og 500 produkt deltok over 100 produsentar hovudsakleg frå Sverige, 13 produsentar frå Norge deltok.

Her kan du kjøpe gull lår

Nordisk Mester Fenalår av villsauFenalår av villsau fra Solundmat


Nordisk mester Fenalår av villsauFenalår av villsau fra Solundmat


SUKSESS AV SMALAHOVE

· 32 ord · mindre enn et minutt

Vi er veldig stolt av den suksess vi har fått til i smalahove produksjonen dei siste 3 åra.

Her kan du lese Smaksglede sin artikkel omSolundmat sine tradisjonelle smalahove.

Smalahove fra SolundmatSmalahove fra solundmat