Fjern | Produkt | Antall × Pris | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Handlekurven er tom |
Pinnekjøtt av villsaulam - OPPSKRIFT-
· 168 ord · ca. et minutt
Pinnekjøtt av villsaulam - OPPSKRIFT-
Her kan du kjøpe pinnekjøtt av villsaulam fra Solundmat
Vestlandets mest populære julemat er pinnekjøtt.
Salting, tørking og modning gir den unike smak til pinnekjøttet. Det er enkelt å servere fantastisk pinnekjøtt på julaften, men då må man være tålmoldig og ha gode råvarer.
Vanlig mengde pinnekjøtt å beregne: 400-500g pr person
Slik gjør du:
- Vann ut pinnekjøtt: Legg pinnekjøttet rikelig med fersk, kald vann i ca. 24-28 timer, du kan skifte vann 1 gang i utvanningen.
- Damp pinnekjøttet med lokk: Legg pinnekjøttpinner eller en metallrist i bunnen av en stor kjele. Fyll på vann til det er på høyde med riste/pinne. Legg pinnekjøttet på toppen og sett på lokk. Kokk opp og skru ned temperaturen. Fyll etter vann ved behov, pass på at det ikkje koker tørt! La kjøttet dampe i ca. 3 timar under lokk. Pinnekjøttet er ferdig når det løsner fra beina.
- Servering: Du kan servere pinnekjøttet med tradisjonelt tilbehør: nykokte poteter og kålrabistappe.

Pinnekjøtt av villsaulam