Pinnekjøtt av villsaulam - OPPSKRIFT-​

· 168 ord · ca. et minutt

Pinnekjøtt av villsaulam - OPPSKRIFT-

Her kan du kjøpe pinnekjøtt av villsaulam fra Solundmat

Vestlandets mest populære julemat er pinnekjøtt.

Salting, tørking og modning gir den unike smak til pinnekjøttet. Det er enkelt å servere fantastisk pinnekjøtt på julaften, men då må man være tålmoldig og ha gode råvarer.

Vanlig mengde pinnekjøtt å beregne: 400-500g pr person

Slik gjør du:

  1. Vann ut pinnekjøtt: Legg pinnekjøttet rikelig med fersk, kald vann i ca. 24-28 timer, du kan skifte vann 1 gang i utvanningen.
  2. Damp pinnekjøttet med lokk: Legg pinnekjøttpinner eller en metallrist i bunnen av en stor kjele. Fyll på vann til det er på høyde med riste/pinne. Legg pinnekjøttet på toppen og sett på lokk. Kokk opp og skru ned temperaturen. Fyll etter vann ved behov, pass på at det ikkje koker tørt! La kjøttet dampe i ca. 3 timar under lokk. Pinnekjøttet er ferdig når det løsner fra beina.
  3. Servering: Du kan servere pinnekjøttet med tradisjonelt tilbehør: nykokte poteter og kålrabistappe.

Pinnekjøtt villsaulamVillsau pinnekjøtt fra Solundmat
Villsau pinnekjøtt Fra Solundmat

Pinnekjøtt av villsaulam